5 motive să alegi handmade

Care sunt motivele să alegi produse handmade?

Handmade-ul este original.

El reprezintă transpunerea fizică a ideilor și capacităților unui om într-un anumit produs. Astfel acesta este un etalon, care se află într-o realitate paralelă producției de masă.

Handmade-ul e făcut din plăcerea de a crea, nu din dorința de a vinde.

Chiar dacă implică și o parte comercială, în creația adevărată aceasta este secundară și nu trebuie să influențeze procesul de creație.

Handmade-ul e unic, la fel ca și tine.

Fiind un produs manual este practic imposibil să repete întocmai o lucrare. Chiar dacă meșterul folosește anumite clișee, șabloane,nu există două produse handmade identice. Cu atât mai mult cu cât fiecare meșter vrea mereu să aducă ceva nou, să se depășească. Iar această tendință asigură o diversitate continuă a produselor sale.

Cumpărând produse handmade, susții o persoană concretă, nu o corporație sau un brand.

Indiferent dacă meșterul de la care cumpărați consideră handmade-ul un hobby, sau așa își câștigă existența, el are nevoie de bani la fel ca și tine. Toate materialele pe care le folosește necesită cheltuieli continui. Nu poți spune că îmbogățești pe cineva cumpărând un bibelou, dar la sigur contribui la ceea ca cineva să-și poată urma un vis, o vocație.

Handmade-ul e mereu actual.

În trecut, când acest cuvânt încă nu exista în vocabularul românesc, bunicile și străbunicile noastre purtau cu mândrie lucruri confecționate de ele. Bunicii își împleteau pălării de paie și brâuri din piele, iar jucăriile din lemn erau îndrăgite de copii fără a se ști că ele sunt Eco.
Acum, mai des purtăm sau folosim produse confecționate de alții. Mai puțin contează dacă facem asta din lipsă de timp sau din cauza că acordăm priorități altor activități. Principalul e să nu lăsăm acest fenomen ca handmade-ul să dispară și să îl ducem mai departe.  Dacă nu facem asta prin creație, măcar prin susținerea altora care s-au dedicat lui.

Știi mai multe motive? Scrie în comentarii sau pe facebook.

Deshide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
KraftArt
Bună,
Cu ce te putem ajuta?