Cum alegi un jurnal handmade?

De ce trebuie să ții cont când alegi un jurnal handmade?

Vrei să cumperi un jurnal pentru tine sau poate să îl oferi cadou? Cum să știi care este cel mai potrivit? Noi te putem ajuta să faci cea mai inspirată alegere. Deoarece promovăm produsele lucrate manual, vom face abstracție de jurnalele și agendele fabricate în masă. Pornim de la ideea că deși suntem în era tehnologiilor avansate, jurnalele sunt încă un instrument de planificare și înregistrare folosit pe larg.

Prima clasificare o putem face după dimensiune. Cele mai populare sunt modelele A5, dar și cele A6 sunt preferate datorită dimensiunii compacte. Pentru ocazii speciale, sunt folosite și jurnale A4 în calitate de carte de oaspeți sau jurnal de amintiri. Deci trebuie să poți răspunde la întrebarea: în ce scop îl vei folosi?

O altă caracteristică a jurnalelor handmade este coperta. Majoritatea modelor din colecția noastră sunt cu copertă cartonată (hard cover) cașerată cu textil, hârtie sau piele. Ca variantă alternativă sunt jurnalele cu copertă moale (softbook), care este de regulă din piele sau o pânză groasă. Vom lansa curând un model cu așa copertă. Alegerea ține mai mult de aspect decât de funcționalitate.

Foarte importantă în cazul jurnalelor handmade este legătoria. Jurnalele noastre sunt legate în stil coptic deschis sau închis, ceea ce le asigură o deschidere suficientă și un aspect estetic deosebit. Pentru stilul închis, banda capital este înlocuită cu o cusătură manuală! Legătoria deschisă are un aspect mai brut, mai vechi, dar asigură o deschidere de 360 de grade.

Velin sau liniat? Este întrebarea la care răspunsul evident este prima variantă 🙂 Excepție fac modelele tematice (pentru bebeluși, nuntă, sarcină etc). Afirmația este făcută pe baza feedback-ului de la clienții noștri, dar și a preferințelor personale. Jurnalele veline sunt văzute ca fiind mai ”deschise”, nu limitează pe cel care scrie, pot fi folosite și pentru a desena.

 

Culoare hârtiei a fost abordat pe larg în alt articol, iar aici vom scrie doar că preferăm hârtia ivory, cea antichizată și hârtia manuală. Evităm hârtia simplă albă, deoarece nu prea se potrivește stilistic cu jurnalele lucrate manual.

 

Sperăm că aceste informații su fost utile. Dacă aveți întrebări, le puteți adresa în comentarii, pe facebook sau youtube.

 

 

Deshide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
KraftArt
Bună,
Cu ce te putem ajuta?