Bani din handmade? Mit sau realitate…

bani din handmade, hobby handmade, cum vinzi handmade romania,

Ai un hobby legat de handmade? Crezi că este real să faci bani din handmade? Hai să vedem…

Crezi că ceea ce faci ar putea să placă și altora?

Idea de a face bani din ceea ce îți place este  foarte populară în rândul tinerilor, în special la cei care stau bine la capitolul creativitate. Ei nu mai vor un loc de muncă într-un oficiu, de la 8 la 16, 5 zile din 7, cu 20 de zile de concediu pe an. La prima vedere nu pare complicat. Inițial nu vrei o locație fizică, deoarece ai avea nevoie  mai mare de un statut juridic și presupune și niște cheltuieli mai mari. Pentru început  îți creezi un blog sau o pagină pe rețele de socializare, expui acolo produsele și aștepți să vină banii.

În realitate însă cu ultima parte e cea mai mare problemă.

Și problema deseori nu e în calitatea produselor  pe care le propui. Este mai greu de a convinge potențialii clienți de ce anume au nevoie de ele și de ce anume de la tine. Sunt diverse metode de a atrage vizitatori pe site sau pagină de facebook, mai mult sau mai puțin gratuite. Dar din păcate nu există o soluție universală care să funcționeze pentru toți. Aici rămâne la latitudinea fiecăruia să decidă. Iar pentru a fi cât mai inspirat, e cazul să te documentezi, să citești despre experiențele altora în domenii similare etc.

Dacă ești suficient de perseverent, după ceva timp reușești să faci prima vânzare. Atunci te vezi deja fără 5 minute milionar. Îți faci calcule cu venituri posibile, dar se poate întâmpla ca următoarea vânzare să se lase așteptată prea mult și îți dai seama că acele calcule nu prea aveau o bază reală.

Deci să faci bani din handmade este posibil și foarte real pentru fiecare.

Livrarea nu e deloc o problemă, deoarece românii s-au obișnuit să cumpere online și să plătească livrarea. Banii îi poți primi în sistem  ramburs, prin paypal, sau chiar direct în cont, în dependență de posibilități și necesități.

Întrebarea care apare este dacă acești bani sunt suficienți pentru a-ți asigura necesitățile? Pentru începători, de cele mai multe ori  răspunsul  va fi nu, din păcate…

Dacă totuși interpretăm handmade-ul ca un hobby, care îți aduce pe lângă plăcere și ceva bani suplimentari, atunci chiar și acele mici venituri sunt ceva pozitiv. Asta  deoarece alte hobby-uri pot fi doar consumatoare, nu și generatoare de bani.

Sper că te-am intrigat și deja vrei să afli mai mult despre ceea ce, cum și cui vinzi. Urmărește rubrica noastră de noutăți, căci în scurt timp revenim cu un articol mai desfășurat! Până atunci faceți primii pași și dacă aveți întrebări, scrieți în comentarii sau în privat pe pagina noastră de facebook!

Deshide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
KraftArt
Bună,
Cu ce te putem ajuta?