Categorie: Handmade

Această categorie conține articole despre tot ceea ce înseamnă handmade: de la descrieri de produse până la evenimente și activități legate de handmade.

Jurnalele tematice de la Kraft Art – Pasiune și culoare

Ce sunt aceste jurnale tematice?

Tradițional, jurnalele lucrate manual au foi veline în interior. Nu este o regulă scrisă, dar majoritatea artiștilor handmade optează pentru această variantă. Despre ce hârtie e cel mai bine de folosit, am relatat în alt articol.

Dar aceste jurnale tematice ale noastre nu sunt chiar tradiționale sau obișnuite. Deși sunt și ele cusute manual (în majoritatea cazurilor), se lucrează la ele cu aceeași migală, însă fiecare din ele are un anumit scop și nu prea poate fi folosit ca un jurnal velin.

Cele mai populare jurnale tematice ale noastre sunt jurnalele pentru mămici sau pentru bebeluși, depinde din ce parte privim 🙂 . Ele ajută mămicile să păstreze cele mai dragi amintiri sub formă de poze sau notițe. De regulă sunt în format A5, cu legătorie de tip închis și cu pagini imprimate. Probabil la început e mai complicat să începi a ține un jurnal al bebelușului, dar odată completat, el devine un rezumat al copilăriei, care poate fi răsfoit oricând cu nostalgie.

Desenele din interior sunt pastelate, liniștite, iar titlurile paginilor sunt sugestive și ajută mămicile să își organizeze gândurile. Sunt modele pentru fetițe și băieței sau modele generale, care sunt potrivite pentru ambii. Urmăriți noutățile, deoarece periodic completăm cu modele noi.

Unele modele au și varianta de album, care este puțin mai mare și unde accentul este pus pe fotografii, nu pe text.

De asemenea un jurnal tematic, la fel de popular este jurnalul de sarcină. El ajută viitoarele mămici să țină o evidență a celor mai importante lucruri care se petrec în timpul sarcinii.

Jurnalul miresei face și el parte din același ciclu de jurnale, care ajută la organizarea mai eficientă a evenimentului.

Alte tipuri de jurnale tematice sunt jurnalele de călătorie și  cele culinare, dar despre ele vom vorbi într-un alt articol în curând.

Invitațiile pentru nuntă – Cum faci alegerea?

Care sunt criteriile pe care ar trebui să te bazezi când alegi modelul de invitații pentru nuntă?

În primul rând, este vorba de o doză mare de subiectivism, care reflectă gusturile fiecăruia, dar eu voi încerca să fac niște recomandări care țin de aspectele practice ale alegerii.

Așa cum vorbim despre lucruri confecționate manual, voi face abstracție de modelele care pot fi găsite în cataloage la agenții, în magazinele de papetărie etc.

Voi începe cu formatul (dimensiunea) invitației.

În dependență de volumul textului, dar și de design, puteți face o alegere pentru o invitație compactă (A6 sau 10×15), care se potrivește bine într-un plic standard (C6). Dacă se dorește ceva mai diferit, poate fi ales și formatul DL (aprox. 10×20 cm), care poate fi atât pliat, cât și simplu.

O  altă opțiune populară este 13x18cm, care este potrivită pentru plicurile i8. Datorită dimensiunilor sale. are un aspect mai elegant, mai impunător.

Probabil cel mai important pentru mine este însă hârtia pe care se tipărește invitația, precum  cea pentru plic.

În dependență de format și grafică, poate fi aleasă o hârtie mai subțire, ca de exemplu pentru invitațiile de tip scroll (sul) sau mai groasă pentru cele de tip carte.

De asemenea hârtia poate fi colorată, sidefată, texturată, reciclată etc. Fiecare din aceste tipuri având zeci de ramificații. Aici intervine subiectivismul despre care vorbeam anterior.

Noi încercăm să facem ceva deosebit, de aceea, pentru majoritatea invitațiilor noastre, folosim hârtie reciclată manual sau hârtie antichizată. Alternăm deseori plic din hârtie reciclată manual cu invitație antichizată sau simplă pentru a nu crește foarte mult costurile.

Cred că e foarte important ca invitația să fie reprezentativă. La fel cum ținuta de sărbătoare este aleasă conform anumitor criterii individuale, invitațiile trebuie să fie parte a evenimentului, începând de la text, design și până la modul de ”ambalare” sau prezentare.

În această ordine de idei, vorbim despre plicuri. Nu voi face referire la plicuri pentru bani (placecard), ci doar la plicul invitației.

La fel ca și invitația, poate fi din diferite tipuri de hârtie, diferite formate. Eu le voi clasifica așa cum le propunem noi în seturile de pe site.

Prima categorie sunt plicurile din comerț, care însoțesc o invitație lucrată manual. Este varianta cea mai econom, care arată drăguț atunci când este ales modelul de invitație potrivit.

Urmează plicurile confecționate manual din hârtie colorată/ sidefată din comerț. Aici latura de handmade este prezentă  și la plic, nu doar la invitație. În acest caz trebuie aleasă o hârtie care este potrivită pentru pliere, biguire.

Preferatele noastre sunt plicuri din hârtie reciclată manual sau din hârtie antichizată. Ele ne sunt cele mai dragi, pentru că depunem tot efortul și dăruirea pentru a le crea.

Vouă care vă plac?

Invitatie Handmade tip ziar vechi
Invitatie cu hartie manuala si plic craft natur

Planificatoare 2020

Tu cum începi anul?

Fiecare început de an ne provoacă să facem planuri. Și dacă tot vom privi de multe ori la calendar, de ce să nu facem unul drăguț și stilat după gustul nostru. Ai nevoie doar de câteva coli de hârtie, niște pixuri colorate și imaginație! Urmăriți-ne canalul de youtube pentru a vedea primii toate cele 12 planificatoare!

Invitații din hârtie reciclată manual

Invitații din hârtie reciclată manual

Invitații din hârtie reciclată manual  – când dorești ceva cu adevărat special. Fiecare filă este confecționată manual și are o textură individuală.

Ne place să creăm produse unice, de aceea vă putem propune și un design deosebit, care va purta amprenta personalității Dvs.

Putem crea și celelalte produse adiacente: plicuri, carduri de masă, din aceeași hârtie pentru a păstra stilul sărbătorii Dvs.

Prețurile variază în dependeță de tiraj, caracteristici hârtie, tipul de tipar etc.

Tirajul minim este de 20 de bucăți/produs.

Pentru invitații, prețul începe de la 7 lei/buc, plicuri – de la 5 lei, name-card – de la 2 lei.

Prețul include designul existent și tehnoredactarea (text, nume).

Dacă se dorește un design nou, prețul pentru acesta începe de la 100 lei, și depinde de complexitatea acestuia.

Pentru orice alte detalii sau precizări, nu ezitați să ne contactați și vom alege împreună varianta optimă pentru Dvs.

 

Cum alegi un jurnal handmade?

De ce trebuie să ții cont când alegi un jurnal handmade?

Vrei să cumperi un jurnal pentru tine sau poate să îl oferi cadou? Cum să știi care este cel mai potrivit? Noi te putem ajuta să faci cea mai inspirată alegere. Deoarece promovăm produsele lucrate manual, vom face abstracție de jurnalele și agendele fabricate în masă. Pornim de la ideea că deși suntem în era tehnologiilor avansate, jurnalele sunt încă un instrument de planificare și înregistrare folosit pe larg.

Prima clasificare o putem face după dimensiune. Cele mai populare sunt modelele A5, dar și cele A6 sunt preferate datorită dimensiunii compacte. Pentru ocazii speciale, sunt folosite și jurnale A4 în calitate de carte de oaspeți sau jurnal de amintiri. Deci trebuie să poți răspunde la întrebarea: în ce scop îl vei folosi?

O altă caracteristică a jurnalelor handmade este coperta. Majoritatea modelor din colecția noastră sunt cu copertă cartonată (hard cover) cașerată cu textil, hârtie sau piele. Ca variantă alternativă sunt jurnalele cu copertă moale (softbook), care este de regulă din piele sau o pânză groasă. Vom lansa curând un model cu așa copertă. Alegerea ține mai mult de aspect decât de funcționalitate.

Foarte importantă în cazul jurnalelor handmade este legătoria. Jurnalele noastre sunt legate în stil coptic deschis sau închis, ceea ce le asigură o deschidere suficientă și un aspect estetic deosebit. Pentru stilul închis, banda capital este înlocuită cu o cusătură manuală! Legătoria deschisă are un aspect mai brut, mai vechi, dar asigură o deschidere de 360 de grade.

Velin sau liniat? Este întrebarea la care răspunsul evident este prima variantă 🙂 Excepție fac modelele tematice (pentru bebeluși, nuntă, sarcină etc). Afirmația este făcută pe baza feedback-ului de la clienții noștri, dar și a preferințelor personale. Jurnalele veline sunt văzute ca fiind mai ”deschise”, nu limitează pe cel care scrie, pot fi folosite și pentru a desena.

Culoare hârtiei a fost abordat pe larg în alt articol, iar aici vom scrie doar că preferăm hârtia ivory, cea antichizată și hârtia manuală. Evităm hârtia simplă albă, deoarece nu prea se potrivește stilistic cu jurnalele lucrate manual.

Sperăm că aceste informații su fost utile. Dacă aveți întrebări, le puteți adresa în comentarii, pe facebook sau youtube.

 

 

 

 

Jurnal Just another door
jurnal handmade cu arbore.
jurnal handmade steampunk
jurnal pentru amintiri

Jurnal pentru amintiri

Majoritatea jurnalelor noastre sunt în format mic (A6 sau A5). Dar de această dată, ni s-a solicitat un Jurnal pentru amintiri, de aceea am optat pentru formatul A4. Rezultatul a depășit așteptările noastre.

Datorită dimensiunilor impunătoare, am ales pentru copertă carton de legătorie de 3mm, pe care l-am îmbrăcat în tr-o pânză de bumbac cu un imprimeu elegant.

Interiorul este din hârtie volumetrică de culoare ivory de 80g și conține 400 de pagini.

După multe ore de muncă, am fost încântați de ce a ieșit, sperăm să vă placă și vouă:

Poți crea un model de jurnal în stil coptic aici

Urmăriți-ne pe facebook pentru noutăți!

hartia pentru handmade

Cum alegem hartia pentru handmade?

O adevărată provocare pentru cei care produc articole de papetărie handmade este: ”Unde găsești hârtia potrivită?!”

Am putea clasifica hartia pentru handmade în hârtie pentru decor și hârtie pentru interior sau pentru scris. Pentru decor, pe site-urile de specialitate, cum ar fi de exemplu craftmall.ro, poate fi găsită hârtie pentru scrapbooking. Prețul acesteia începe de la 23 de lei pentru un set de 18 coli, dimensiunea 20x20xm. Dar dacă ai imaginație, poți folosi orice carton colorat, sidefat, texturat pentru a crea produse unice.

Hârtia pentru interior

Hârtia simplă pentru copiator este destul de rigidă, iar filele albe nu arată întotdeauna bine la jurnale handmade. Dar dacă totuși aveți nevoie de hârtie albă, recomandăm hârtia offset, care poate fi găsită la diferite grosimi, de la 55 gsm până la 300 gsm. Problema e că furnizorii de offset vând, de regulă, doar în cantități mari (de ordinul sutelor de coli, format 61x86cm sau 70x100cm).

Alt tip de hârtie pe care îl preferăm celei albe, este hârtia volumetrică, de nuanță ivory. Este pe larg folosită la producția de carte datorită proprietăților sale tehnologice. Dar ca și în cazul offsetului alb, vei fi nevoit să iai o cantitate relativ mare.

În cazul în care vrei o hârtie specială, o poți face singur. Cea mai simplu de obținut ar fi hârtia antichizată sau învechită. Nu ai nevoie decât de coli albe, un vas cu apă colorată (infuzie, colorant alimentar), timp și răbdare. Și desigur ceva spațiu pentru uscare. Astfel se poate obține hârtie cu nuanțe variate, cu pete de culoare, ideale pentru produse unice.

Dacă îți plac provocările, atunci poți încerca să faci și hârtie manuală. Aici lucrurile se complică puțin, dar nu e nimic imposibil. Ai avea nevoie de deșeuri de hârtie (tăiate mărunt), un blender, niște site de mărimea formatului dorit pentru hârtie. De asemenea un vas cu apă, în care să încapă sitele și niște bucăți de textil pentru uscare. Mai poți adăuga tot felul de componente, cum ar fi fire vegetale, petale, coloranți etc. Vom face un video cu etapele de producție în curând.

Decizia îți aparține, orice ai alege pentru produsele tale sau pentru produsul dorit la comandă, poate fi potrivit, combinat, adaptat pentru a crea un produs cu adevărat special

 

Decoratiuni din hartie – Decupare la Sizzix Pro – Tutorial handmade

Acum e foarte simplu să creezi decoratiuni din hartie pentru casă sau evenimente. Dacă nu ai timpul sau materialele necesare, nicio grijă, te ajutăm noi!!!

Urmăriți și alte video cu și despre handmade pe canalul nostru de Youtube

Seturi de formei pretăiate găsiți în magazin

tutorial marturie

Tutorial Marturie – Cutie Handmade – Cu 1 2 3 Punch Board

Cu acest board pot fi create multe plicuri, fundițe, dar și cutiuțe foarte drăguțe, fără lipici sau foarfece!

felicitare de Crăciun tutorial

Felicitare Handmade pentru Crăciun

Dacă nu reușești să găsești o felicitare pe plac, o poți face așa cum o dorești )